Anita A. Madsens DM-dagbog – del 1

Lørdag d. 7 december.

Kære dagbogAnita madsen
Jeg skulle op at morgentræne til kort program kl. 9. Så da vækkeuret ringede kl 7, var jeg klar! Jeg fik spist noget godt morgenmad og hoppede i træningstøjet og tog afsted.
Jeg gik på 20 min. senere end træningstiden, da jeg skulle løbe mit program som en af de sidste, og det gjorde vi for at spare på lidt af min energi til senere.

Min træning gik super fint, og jeg følte jeg havde tjek på mine ting, ligesom jeg havde haft det sidste lange stykke tid. Jeg havde en rigtig god fornemmelse i kroppen og var samtidig spændt.

Efter træning tog jeg hjem og sov en times tid, før jeg skulle gøre mig klar til konkurrencen.

Eftermiddagen
Jeg spiste noget frokost, inden jeg skulle til at lægge en ny make-up og sætte noget nyt hår, som jeg havde fået en ”læring” i, et par dage inden. Jeg brugte ca. 2 timer på det, fordi det hele var lidt nyt, og jeg ville ikke ende med at stresse.

Det blev overraskende godt, og mine trænere var også tilfredse med forandringen. Da jeg var klar til at køre mod Herlev, hørte jeg min sang, som jeg altid hører inden konkurrencerne. Det er ren rutine, og det hjælper mig med at slappe lidt af og alligevel blive lidt opstemt på en måde.

Da jeg ankom til Herlev, skulle jeg varme op 10 minutter efter. Jeg kunne godt mærke, at mange kiggede på mig og ligesom ville i kontakt med mig. Men mine trænere havde sagt, at jeg skulle prøve at holde mig lidt for mig selv, så jeg kunne koncentrere mig lidt bedre.

Opvarmningen
Min opvarmning på gulv gik super fint, og jeg skulle så ind at klæde om til min kjole og tage skøjter på. Jeg var allerede ret nervøs, da jeg selvfølgelig gerne ville gå ud og vise min bedste side.

Opvarmningen på isen var knap så god, og jeg kunne mærke, at mine ben slet ikke ville det samme som mig. De rystede, og jeg kunne ikke rigtigt styre noget. Jeg prøvede at slappe lidt af, inden jeg skulle løbe, men det hjalp ikke. Nu skulle jeg altså løbe – som nr. 2, og nervøsiteten steg endnu mere. Jeg plejer aldrig rigtigt at være hårdt ramt af nervøsitet, men i dag var den ret slem.

Løbet
Mit program gik helt galt. Jeg åbnede op i min 3lo-2toe kombination, fordoblede min 3salchow og faldt i min 2axel. Kiks i piruetter og i det hele taget en ringe energi i programmet i forhold til, hvad jeg kan.

Mine trænere vidste ikke rigtigt, hvad de skulle sige efterfølgende. Hvad kan man også sige? Der er en dag igen i morgen, og så måtte vi bare prøve at forbedre nogle af de ting, som måske ikke fungerede i dag.

Jeg er gået direkte hjem i seng efterfølgende – og har fået aftensmad på sengen – og nu er jeg ellers klar til at sove og få renset mit hoved til dagen i morgen. Jeg er meget skuffet og frustreret over, at det bare ikke fungerede, nu når jeg endelig er i Danmark til min eneste konkurrence.

Folk forventede at se mig præstere, og jeg skuffede dem alle og endte på en foreløbig andenplads. Det gør mig bare endnu mere frustreret, fordi jeg ved, at jeg ikke har råd til endnu en dårlig dag i morgen.

Godnat, kære dagbog. Jeg skal nok komme igen.

Du kan se Anita Anderberg Madsens korte program her

Article written by Jakob Flarup

Kontakt mig på jvflarup@mail.dmjx.dk