Efter DM: Flere løbere risikerer at løbe ind i et tomrum

[notphone]

Flere løbere falder ned i et sort hul efter en større konkurrencer. Her ses Skøjteklub Københavns Justus Strid ved sidste weekends DM.
Flere løbere falder ned i et sort hul efter en større konkurrencer. Her ses Skøjteklub Københavns Justus Strid ved sidste weekends DM.

[/notphone]

[phone]

Flere løbere falder ned i et sort hul efter en større konkurrencer. Her ses Skøjteklub Københavns Justus Strid ved sidste weekends DM.
Flere løbere falder ned i et sort hul efter en større konkurrencer. Her ses Skøjteklub Københavns Justus Strid ved sidste weekends DM.

[/phone]

Flere løbere risikerer at ramme et tomrum efter et stort mesterskab som DM, lyder det fra Dansk Skøjte Union. En ting, som Skøjteklub København bl.a. forsøger at komme til livs.

-Når man har noget stort foran sig – et stort mål eller en stor begivenhed – så er det ret naturligt, at der kommer et tomrum, inden man får opbygget motivationen og målsætningen til det næste, som man skal. Efter sådan en stor konkurrence som DM går der meget tid med at reflektere over og evaluere weekendens resultat og konkurrence, samtidig med at man skal samle kræfter til at tage fat i næste udfordring og mål, siger Julia Sandsten, der er tidligere topløber og nuværende sportskoordinator i Dansk Skøjte Union.

Hun fortæller, at man skal forsøge at være god til at se frem mod næste mål og konkurrence, sådan at man kan bygge videre på det, der lykkedes i den foregående konkurrence. På den måde mister man ikke alt for meget af den form, man er i.

-Selvfølgelig trænger man til noget hvile. Det har både kroppen og hovedet også godt af efter noget så stort som DM. Men samtidig gælder det om at have planlagt det næste mål, man kan kaste sig over, siger Julia Sandsten og fortæller, at hun selv har oplevet det at falde ned i et sort hul efter et større mesterskab.

– Det har jeg helt sikkert, men det ligger langt tilbage, så lige nu kan jeg ikke komme med et eksempel, siger Julia Sandsten.

Christmas Camp skal gøre løberne endnu bedre
I Skøjteklub København er de godt klar over problemet. Derfor arrangerer de for tredje år i træk den fælles træningslejr Copenhagen Christmas Camp mellem jul og nytår i Østre Skøjtehal i København, hvor løbere fra hele Skandinavien deltager.

-Det er så vigtigt – særligt her i Danmark, hvor I er så glade for ferie – at der ikke er to eller tre uger, hvor løberne ikke træner. På Copenhagen Christmas Camp kommer man til at træne endnu mere end normalt (tre gange om dagen, red.). Man får en injektion af energi her i vintermørket for at kunne starte forårssæssonen op på maksimum. Desuden er det god sparring for vores løbere, siger Skøjteklub Københavns svenske træner, Kalle Strid, der bl.a. træner de nykårede danmarksmestre Anita Anderberg Madsen og Justus Strid.

Kalle Strid har selv oplevet følelsen af tomhed
Kalle Strid er tidligere landsholdsløber i Sverige, og han har selv prøvet at mærke tomrummet efter en stor konkurrence.

-Absolut. Det har jeg. Man tænker: ’Det gør ikke noget, hvis jeg lige tager to ekstra fridage eller holder noget julehygge med familien i stedet for at træne. Der er alligevel ikke noget vigtigt forude’. Men så er der lige pludselig gået en uge eller to, hvor man næsten ikke har trænet, og så skal man bruge hele januar på at kæmpe sig tilbage igen i stedet for at udvikle sig i december og bruge januar på at blive endnu bedre, end man var i december, siger Kalle Strid.

Så Copenhagen Christmas Camp er altså for at undgå, at løberne falder ned i det her sorte hul?
– Ja, det er det.

Der er stadigvæk pladser tilbage til Copenhagen Christmas Camp, som strækker sig fra d. 26.-30. december, så hvis du går rundt og tænker, at du gerne vil bruge julen sammen med andre skøjtetalenter, så kontakt Kalle Strid eller Skøjteklub København.

Article written by Jakob Flarup

Kontakt mig på jvflarup@mail.dmjx.dk