EM- og NM-udtagelser klar: Stiller med næsten fuldt hold i Uppsala

[notphone]

Anita Anderberg Madsen er ikke overraskende både blevet udtaget til NM og EM
Anita Anderberg Madsen er ikke overraskende både blevet udtaget til NM og EM

[/notphone][phone]

Anita Anderberg Madsen er ikke overraskende både blevet udtaget til NM og EM
Anita Anderberg Madsen er ikke overraskende både blevet udtaget til NM og EM

[/phone]

Dansk Skøjte Union har netop udtaget 13 løbere til de nordiske mesterskaber 26. februar-2. marts i Uppsala, Sverige, og to løbere og et isdansepar til EM i Budapest 13.-19- januar.

– Jeg synes, det er dejligt at se, at eliteudvalget har udtaget så mange løbere. Især til NM, hvor vi jo nærmest sender fuldt hold af sted. Det er virkelig et bevis på, at niveauet er højt, siger Julia Sandsten, sportskoordinator ved Dansk Skøjte Union.

De udtagne løbere til NM er:
Novice-rækken: Lucas Strzelec (Christiansbjerg Idrætsforenings Skøjteafdeling), Caroline Oreskov Christoffersen (Gentofte Kunstskøjteløber Forening), Cecilie Kongsbak Dreier (Frederikshavn Skøjteforening), Leonora Colmor Jepsen (Gladsaxe Skøjteløber-forening), Vanessa Sevidova (Skøjteklub København).
Reserver: 1.: Sarah Smidt Martinez (Esbjerg Skøjte Klub), 2.: Sofie Silke Viggers (Rødovre Skøjte- og Ishockeyklub

Junior-rækken: Pernille Sørensen (Odense Skøjteklub), Kristinna Vagtborg Jensen (Esbjerg Skøjte Klub), Emma Louise Jensen (Frederikshaven Skøjteforening), Linea Trapp Matthiesen (Skøjteklub København).
Reserver: 1.: Emma Norby Petersen (Hørsholm Kunstskøjteløber Forening), 2.: Line Lagerbon Carlsen (Skøjteklub København)

Senior-rækken: Justus Strid (Skøjteklub København), Keiran Araza (Gladsaxe Skøjteløber-forening), Anita Anderberg Madsen (Skøjteklub København), Daria Podtelejnikova (Odense Skøjteklub), Nana Isabella Svane (Skøjteklub København)

Anita Anderberg Madsen og Justus Strid er ligeledes udtaget til EM. Det samme er senior-isdanseparret Nikolaj Sørensen og Laurence Fournier. Derudover er Pernille Sørensen blevet udtaget til Junior-VM, der finder sted i Sofia, Bulgarien, 10.-16. marts.

Løberne er bl.a. udtaget på baggrund af deres præstationer ved det netop overståede DM. Ifølge Julia Sandsten er der en chance for at snuppe medaljer til de nordiske mesterskaber. Både i senior- og juniorrækken.

-Sidste år lykkedes det jo for både Justus og Anita at snuppe en medalje. Så det er helt sikkert realistisk igen. Men også Pernille Sørensen burde have en chance for at stryge til tops, siger Julia Sandsten, der dog understreger, at konkurrencen er hård:

– Vores målsætning er bare, at løberne går ud og præsterer det, der er optimalt for dem.

Article written by Jakob Flarup

Kontakt mig på jvflarup@mail.dmjx.dk