Færre, men bedre skøjteløbere

[notphone]

Der er blevet færre skøjteløbere gennem de sidste år. Til gengæld er de blevet bedre.
Der er blevet færre skøjteløbere gennem de sidste år. Til gengæld er de blevet bedre.

[/notphone][phone]

Der er blevet færre skøjteløbere gennem de sidste år. Til gengæld er de blevet bedre.
Der er blevet færre skøjteløbere gennem de sidste år. Til gengæld er de blevet bedre.

[/phone]

Der er blevet færre løbere i mesterskabsrækken, men til gengæld er de blevet bedre.

– Vi kan for eksempel se i konkurrencer, at elementernes sværhedsgrad er blevet højere end før. Og særligt i de yngre aldersgrupper er der blevet færre, men bedre skøjteløbere, siger Julia Sandsten, der er sportskoordinator i Dansk Skøjte Union.

Årsagerne er blandt andet højere krav og Dansk Skøjte Unions eliteprogram, mener hun. Gennem eliteprogrammet får danske løbere mulighed for at deltage i træningslejre på nationalt og regionalt plan med gæsteundervisere.

Men selvom det er en god ting, at niveauet er blevet højere for eliteløberne, skal Dansk Skøjte Union have fundet frem til den rette måde at styrke både eliten og bredden på, fortæller Julia Sandsten.

– Det er en udfordring at skabe en større bredde. Vi har ikke råd til ikke at have bredden med, og sandsynligheden for, at én ung eliteskøjteløber fører til ti eliteseniorer, er ikke stor. Det er en balancegang, som vi i øjeblikket arbejder med i Dansk Skøjte Union, siger hun.

Article written by Anders Molls Axelsen

Kontakt mig på: amaxelsen@mail.dmjx.dk