Julemirakel: Det vrimler med nye medlemmer

[notphone]

Ikke alle skøjteklubber i Dansk Skøjte Union oplever fremgang, men i Gentofte Kunstskøjteløber Forening og Tårnby Skøjteklub gør man. Her ses deltagerne ved DM i Herlev.
Ikke alle skøjteklubber i Dansk Skøjte Union oplever fremgang, men i Gentofte Kunstskøjteløber Forening og Tårnby Skøjteklub gør man. Her ses deltagerne ved DM i Herlev.

[/notphone][phone]

Ikke alle skøjteklubber i Dansk Skøjte Union oplever fremgang, men i Gentofte Kunstskøjteløber Forening og Tårnby Skøjteklub gør man. Her ses deltagerne ved DM i Herlev.
Ikke alle skøjteklubber i Dansk Skøjte Union oplever fremgang, men i Gentofte Kunstskøjteløber Forening og Tårnby Skøjteklub gør man. Her ses deltagerne ved DM i Herlev.

[/phone]

Gentofte Kunstskøjteløber Forening er en regulær solstrålehistorie herhjemme i den kolde sportsgren. Siden januar er medlemstallet skudt markant i vejret, og foreningen har på under et år fået intet mindre end 66 nye medlemmer, hvilket er en stigning på 28 procent.

– Vi er overvældet af interessen. Vi har simpelthen måtte lukke for tilgangen op oprette en venteliste for at fastholde den nuværende kvalitet i klubben. Nu er vi oppe på 238 medlemmer, og det tal stiger ikke, er meldingen fra foreningens bestyrelsesformand Stephanie Halse. Hun oplyser, at fem personer allerede er skrevet op på den nyoprettede venteliste.

– Vi har blandt andet være rigtig gode til at samarbejde med vores curling- og ishockey-foreninger og derigennem skabt noget goodwilll, som er gået begge veje. Vi er gode til at invitere hinanden til vores arrangementer på kryds og tværs, og det sociale liv i klubben prioriter vi højt, siger Stephanie Halse om forklaringen på deres succes.

I Tårnby Skøjteklub har man også oplevet fremgang i medlemstallet, og her er de meget enige i, at det sociale liv i og omkring klubben er altafgørende:

– Absolut, og vi prøver da også at gøre meget ud af vores arrangementer. Og så er vores faste maddag hver onsdag populær, siger Sven Lauridsen, bestyrelsesmedlem i klubben, som har fået 20 nye medlemmer det seneste år:

– Vores cheftræner Michael Tyllesen skal også have en del af æren. En mand af hans kaliber, som været en tur til OL to gange, er et kæmpe trækplaster, tilføjer han.

Funskate lever op til navnet

I Gentofte Kunstskøjteløber Forening vurderer de ligeledes, at populariteten er et resultat af flere ting:

– Vi skal heller ikke glemme, vi har fået en spritny hal. Derudover synes jeg, vi har været rigtig gode til at bruge lokalpressen og gøre os synlige der. Det er svært at tage et dårligt billede af et par lækre skøjtetøser i deres smukke kjoler med medaljerne svingende om halsen. Den slags lokker nye til, vurderer Stephanie Halse.

Gentofte Kunstskøjteløber Forening har desuden et godt øje til en særlig disciplin, som de også mener har hjulpet på medlemstallet:

– Vores funskate-konkurrencer har været en bragende succes, og de unge elsker dem. Man ser mange løbere stoppe karrieren i teenage-årene, og det er synd. Vi ved fra erfaring, at funskate-konkurrencerne får mange af vores teenagepiger til at blive hængende, fordi de der får den udfordring, de stod og manglende. Jeg kan ikke sige det her nok: Bevar funskate-konkurrencerne, lyder opfordringen fra Stephanie Halse.

Derudover anbefaler hun klubberne rundt om i landet at give deres hjemmesider en kærlig hånd, da hun mener en både informativ og flot hjemmeside er guld værd i forhold til at lokke nye medlemmer til.

Her kan du se, hvor mange medlemmer de forskellige danske skøjteklubber havde ved den seneste optælling i januar 2013:

Article written by erschultz